dinsdag 6 september 2016

De eerste trip met de trailer naar Hoodoo Campground en Royal Tyrrell Museum

Op maandag gingen we dus van start met de trip van 2 weken met de trailer. Zie het als een grote caravan achter een forse truck. Een trailer van ca 7 meter, met twee slaapkamers en voorzien van alle comfort. 


De eerste stop was bij de Hoodoo Campingground, waar we vrij makkelijk een plaats konden vinden, omdat het tenslotte september is en dus de scholen weer begonnen zijn in Canada. Net als bij ons eigenlijk. Alles aansluiten op water en licht, "waterpas"  zetten, het kost een half uurtje, maar dan kan het leven ook mooi zijn. Maar wel koud, want het was best fris daar, dat hoort dus ook bij september. Het eerste filmpje maakte ik hier!
Vanaf de camping gingen we naar het Royal Tyrrell Museum in Drumheller, waar ook een enorme dinosaurus staat, waarin je door het beest heen kunt klimmen en dan vanuit de bek een prachtig uitzicht hebt (volgt nog). Het Tyrrell museum is uniek, omdat het volledig gericht is op informatie over de ontwikkeling van het leven op aarde door de miljoenen eeuwen heen. Met het accent op de dynosaurussen, die hier in Alberta in grote getale gevonden zijn en in het museum weer opgebouwd. Je maakt in het museum een wandeling door de ontwikkelingsgeschiedenis van de aarde. Een fantastische ervaring vanwege de hoge kwaliteit van de geboden informatie en het materiaal, dat geexposeerd wordt.






Bijzonder was de eerste "douche-ervaring" op dinsdag: in de badjas naar het badhuis was een frisse aangelegenheid, maar douchen was dat nog meer. Na een inworp van een dollar verwacht je, dat je door warmte overstroomd wordt, maar eerst begint het met 2 minuten koud water en als het warm wordt en je er snel onder springt, moet je heel snel zijn, want het water blijft maar twee nieuwe minuten warm. Ja, een tweede dollar erin gooien kan natuurlijk, maar die moet je dan wel bij je hebben. Maar Hoodoo Campground was een prima accomodatie alles bij elkaar. En Arnold maakte de avond ervoor nog een prima kampvuurtje met het hout, dat achter in de truck lag!
De volgende ochtend, voordat we op weg gingen naar Banff bezochten we de Hoodoos, een spectaculaire herinnering aan alle erosie door de eeuwen heen. Ook een suspension bridge werd bezocht!

3 opmerkingen:

  1. Je ziet er koud uit met je armen over elkaar en trui aan en dat terwijl hier het werkelijk een prachtige nazomer is . Wat een DING die trailer. Mijn camper is ook 7 meter maar dit komt kolossaal over..Veel plezier Nanni

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat dacht ik ook zeker koud ?waar is jou petje.Het lijkt me geweldig.
    Wat een fantastuch verhaal van dat diner in die hoge toren .veel plezier en op naar de volgende overnachting

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi uitzicht.ja dat is even wennen ander geld.maar 135 euro is niet duur met drank denk ik.vokgende keer extra muntje meenemen naar de douche.Zo te zien kan je straks ook een kaartje leggen .Geen rummycup?

    BeantwoordenVerwijderen