woensdag 28 september 2016

Nog een keer naar de Niagara Falls en dagsluiting in de pub

Omdat het afgelopen zaterdag zo druk was, hadden we besloten vandaag (woensdag) nog een keer terug te gaan naar de Niagara Falls en de "excursie met de boot"  te doen.
Het was natuurlijk wel weer een flink eind rijden (125 km), maar dat was geen probleem, want Marijcke is de schrik van de aanrijding van gisteren weer te boven en rijdt weer als vanouds! Ze heeft de zaken met de verzekering rond gemaakt en gaat de auto zaterdag (als ik weg ben) naar een garage brengen en dan kan de schade hersteld worden.
Inderdaad viel de drukte vandaag mee bij de watervallen: het barstte weer van de Japanners en van de "selfies" makende Chinezen, maar we hoefden niet zo heel lang in de rij te staan voor een ticket voor de boottoer langs de drie watervallen. Intussen konden we ook een spectaculaire afdaling zien: vanaf een toren naar beneden over ca 300 meter! Het is wel grappig om te zien hoe aan de overkant de gasten van de USA-boten ook staan te wachten. Het verschil is, dat wij een rode regencape aan krijgen en de "Amerikanen"  een blauwe. Verschil moet er zijn tenslotte. 



De boottocht langs de watervallen is een avontuur op zich, want hoe dan ook helpt zo'n regencape niet helemaal. Tot je bij de watervallen aangeland bent, kun je een beetje filmen, vlak ervoor kun je het schudden, want dan wordt alles nat. Bovendien is het lawaai van de waterval overdonderend. Maar goed , ik heb toch heel wat gefilmd.Het tweede filmpje staat er nu ook, de rest (voor zover ze boeiend zijn) komt later.

https://youtu.be/cGbxma8T4vM
https://youtu.be/jj-jphaldxY

Op de terugweg nar Toronto maakten we een stop in Niagara Village, een zeer toeristisch dorp aan het Lake Ontario met heel veel leuke winkeltjes (waaronder een van alles voorziene kerstshop!) en een echte Ierse pub in een zijstraat. Daar hebben we licht gelunched en een paar biertjes gedronken, waarna het echt richting Toronto ging. Thuis gekomen was Marijcke al snel met de maaltijdbereiding bezig, want ze had mij `roast` beloofd . Dat is wat wij eigenlijk varkensfricandeau noemen en dat bleek ze uiteindelijk (met toevoeging van aardappelen en groente) heerlijk gemaakt te hebben.

https://youtu.be/E3gCGgJdAAw




Morgen gaan we een fikse wandeling maken, daarna lunchen bij de Chinees (voor de kleine hapjes) en nog even langs de Canadese ANWB voor wat kaarten, die ik graag wil meenemen naar huis.

Geen foto`s dus vandaag, maar de film van de unieke boottocht langs de Niagara Falls komt later!

1 opmerking:

  1. Ook dat maar weer gedaan met stokjes eten , erg leuk die foto
    Mooi bos .Ook nog naar de ierse pub

    BeantwoordenVerwijderen