zondag 25 september 2016

Toronto: de CN Tower en de Hockey Hall of Fame

Op zondag hadden we gepland om naar de CN Tower en naar de Hockey Hall of Fame te gaan. De CN Tower is de hoogste toren ter wereld en de Hockey Hall of Fame is het nationale eerbetoon aan de meest belangrijke sport in Canada: ijshockey. Naast baseball (honkbal), want toevallig was er deze zondag in het gigantische Rogers Sport Centre (dak kan dicht geschoven worden) een wedstrijd van de Blue Jays en dus liepen we tussen de supporters van deze club op weg naar de CN Tower, want die staat net naast het gigantische stadion . We gingen naar het centrum (downtown genoemd) met de auto naar de metro (subway) en daarna nog een stukje met de bus. Gezegd moet worden: Toronto heeft een voortreffelijk openbaar vervoer systeem, zowel lokaal als interlokaal (trein). En hier rijden de treinen ook gewoon als er blaadjes op de rails vallen......

Een hond met zijn baasje in de metro: grote vrienden

Klassieke bouw tussen de torens

Movenpick: jazeker!
 
Symbool van Marche (Movenpick dus)


Maar voor het bezoek aan de CN Tower, hadden we een speciale lunch tegenover de Hockey Hall of Fame bij Movenpick! Jazeker bij Movenpick aten we echte Oostenrijkse Rosti. Het was onverwacht, maar waar. En heerlijk ook!

Na het restaurant en de lunch door naar de Hockey Hall of Fame: een historisch monument louter ter ere van de nationale belangrijkste sport, ijshockey. Gebouw heb ik buiten gefotografeerd, de shop uitgebreid bekeken en natuurlijk een t-shirt met het logo erop gekocht. Ongelooflijk wat hier allemaal te koop is

De sportshop voor hockeyspullen 

Voor de shop van de Hockey Hall of Fame

Interieur

Buiten: de " ere muur"

De eigenlijke " Hockey Hall of Fame" 
Daarna gingen we naar de CN Tower. Omdat die naast het Rogers Sport Centre staat, waar de Blue Jays een belangrijke wedstrijd speelden (45.000 toeschouwers!), liepen we vrijwel gelijktijdig op met de toeschouwers van die wedstrijd. Een bijzondere ervaring, want onderweg werden we natuurlijk vaak lastig gevallen met aanbiedingen voor "tickets" . Maar ook de belangstelling van de supporters voor de rijdende eettentes langs de straat was bijzonder. En ineens stond daar een echte doedelzakspeler. Je maakt van alles mee als zo'n ploeg thuis speelt!





Het bezoek aan de CN Tower was minstens zo spectaculair als het bezoek aan de toren in Calgary, met dat verschil, dat Toronto gewoon veel groter is en de CN Tower hoger (533 meter!). Maar ook hier was het uitzicht over Toronto adembenemend nadat we aangekomen op het ronde platform.

Hierbij wat indrukken:

De file voor de liften

De souvenirshop

Commentaar overbodig





Ik was er echt!



Het Rogers Sport Centre vanaf de top van de toren

Een foto ergens vandaan gehaald



Het glazen platform

Tja, deze foto moest een keer gemaakt worden.....

Na de CN Tower gingen we weer terug met de bus en de metro en werd er nog een bezoek gebracht aan een tuin vlakbij het Lake Ontario met mooie bloemen en ook zeer bijzondere beelden:











8 opmerkingen:

  1. Wat heb ik weer genoten van de beelden en verhaal over jouw reis in Toronto.Ben weer benieuwd naar de volgende groetjes en nog fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een ervaring prachtig uitzicht over Ontario ook een wereldstad .Al die drukte , leuk dat het je allemaal word aangeboden om het te zien. Daar moet je er toch voor wonen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een dagje sport-experience dus :-) Gaaf die Ijshockey-winkel. Altijd een mooie sport gevonden. Wat is alles daar mega, lijkt wat dat betreft op Amerika.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Schitterend verhaal en foto's. Lieve mensen allemaal daar volgens mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen