zaterdag 24 september 2016

Naar de Niagara Falls

Het is vanuit Toronto (de wijk waar Marijcke woont heet Scarborough, was voorheen een eigen gemeente) ongeveer 1,5 uur rijden naar de Niagara Watervallen. Op zich al een belevenis, want onderweg zie je al heel veel indrukwekkende uitzichten, omdat je een groot deel van de rit langs het Lake Ontario rijdt. Een ontzettend groot meer, dat de grens tussen Canada en de USA markeert, want die grens loopt midden over het meer. Eenmaal gearriveerd bij de watervallen (de Niagara Falls dus eigenlijk), waarvan er 2 in de USA liggen en 1 in Canada, word je overvallen door een speciaal gevoel, dat je alleen kunt begrijpen als je er echt zelf bent. 
Dit is echt zo geweldig, zo groots en het vertegenwoordigt zoveel natuurgeweld, daar heb je geen idee van. Het is ook moeilijk in woorden uit te drukken. Ja groots of "huge" of "gorgeous", maar nogmaals hier moet je echt geweest zijn om precies te ervaren wat het kan betekenen. Langs de watervallen (die je wel alle drie tegelijk kunt zien vanaf de boulevard, die er langs gebouwd is) is veel volk vandaag, want het is mooi weer en zaterdag. Het mooie weer was de reden waarom we deze trip van zondag naar zaterdag hebben verplaatst: je kunt het niet zeker weten of het zondag weer zo mooi is. 
Overigens zijn om de watervallen heen aan de Canadese kant veel hotels en restaurants gebouwd en is er een historisch centrum. Omdat het zo druk is, besluiten we niet vandaag de spectaculaire trip met de boot te doen (zie foto verder op), maar daarvoor nog een keer terug te komen, volgende week woensdag dus, twee dagen voor mijn vertrek (even nog niet over hebben dus).


Er was nog meer belangstelling.....

De tweede waterval

De eerste waterval

De derde waterval

De rivier , die voor de watertoevoer zorgt

Hier kun je alleen maar van genieten en beseffen, dat je nietig bent

Marijcke Klaver geniet mee

Overzicht

Panorama

Op de agenda voor woensdag

Nog eens een uitzicht

Tevreden en geemotioneerd (zou Els mij kunnen zien hier?)

Marijcke rust even uit

Je krijgt er geen genoeg van

Restaurants en hotels
Even een foto in de souvenirshop

Na ons bezoek en het drinken van een heerlijk Canadees biertje bij het restaurant van de laatste foto begon weer de terugreis. Marijcke wist een " toeristische" route langs het Lake Ontario en langs het plaatsje Niagara en dat leverde weer veel mooie uitzichten op. Helaas was er geen parkeerplaats te vinden in Niagara Village, dus dat bezoek hebben we ook verplaatst naar woensdag volgende week. De onderstaande foto's spreken voor zich!









De dag eindigde met een gezellig en kwalitatief goed etentje in de Stone Cottage Inn, een pub in Toronto. Een echte pub, want er hangen ook TV-schermen, waar zowel de wedstrijd van de Blue Jays (Toronto) tegen de New York Yanks, honkbal dus, te zien was en daarna de ijshockeywedstrijd Canada - Rusland. Vanaf 8 uur was er live muziek, maar dat hielden we voor gezien. We gaan hier donderdagavond nog een keer naar toe.




1 opmerking:

  1. Proost .prachtige foto,s wat een prachtig gezicht die waterval
    Wat een shoppingmalls he je erg mooi he.
    Heerlijk om er struinen.

    BeantwoordenVerwijderen