zaterdag 17 september 2016

In Vancouver en eten bij de Italiaan

Een bezoek aan Vancouver is so wie so  een aparte ervaring. In de eerste plaats moesten er keuzes gemaakt worden: "waar gaan we heen", want je kunt op 1 dag niet alles zien. De stad inkomen is al een tijdrovend karwei. Er werd gekozen voor het Stanley Park en de Capilano Suspension Bridge en die keuze was perfect,  weer twee hoogtepunten!

In het Stanley  Park bezochten we het Vancouver aquarium en de totempalen. Het acquarium was van een bijzonder goede kwaliteit inclusief de dolfijnen show, die gegeven werd op een uiterst informatieve manier. Daarna bezochten we de beroemde "totempalen", want veel in dit land heeft natuurlijk betrekking op de Indiaanse cultuur. Je mag daar nog alleen maar op afstand foto's van maken, want er is in het verleden  teveel beschadigd.
Vancouver: een miljoenenstad

Ria en Arnold overleggen bij de parkeermeter

Stanley Park

Het Vancouver Acquarium: heel bijzonder


entree

Visjes

Slang

Mooie kleuren

Dolfijnen- en zeeleeuwenshow

Dolfijn

Filmpje is mooier ,maar volgt later

Uitzicht op de haven van Vancouver

Mooie panoramafoto

De totempalen

Idem

Een hele bijzondere



Vervolgens gingen we naar de Capalano Bridge, een grote hangbrug over een canyon aan de rand van de stad. We hadden al een keer een suspensious bridge gezien bij de Hoodoos, maar deze was echt imponerend. Met de mogelijkheid een track te volgen met diverse lookout plekken. De hangbrug wiebelde behoorlijk, maar het was de moeite waard! Hieronder een paar indrukken van deze fantastisch mooie plek: de brug zelf, maar ook de tracks erom heen, midden in een regenwoud. Weet, dat in Canada ruim 20% van alle regenwouden aanwezig is. Dus Canada levert een belangrijke bedrage aan het zuurstofgehalte in de wereld.










De Capallano Bridge zelf


En ook een track hoog langs de bomen







Op weg naar de Capalano Bridge


De bijzondere dag werd afgesloten met een diner "buiten de deur". Ria had een Italiaan gegoogeld La Cucina en dat bleek een werkelijk hele goede te zijn. Prima kwaliteit, ik kon de  gamba's en het hoofdgerecht (lamsvlees) afsluiten met een èchte espresso en een limoncello! En toen ik bij vertrek zei "complimenti per il choco " had ik het helemaal gemaakt..... 

2 opmerkingen:

  1. Het is nu wachten op de foto, s Doe rustig aan want je hebt nog zoveel om van te genieten.en wij hebben geduld als job

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze trip kan je jaren over praten zoveel gezien.

    BeantwoordenVerwijderen